0

Hur du hittar bästa lånet

Hur du hittar bästa lånet

Är du i behov av ett lån? Då kanske du undrar hur du ska gå tillväga för att hitta det bästa lånet. Det finns många olika situationer som gör att en person behöver ta ut ett snabbt lån. Du har kanske funnit dig själv i den situationen och då är det alltid bra att kunna ta ett snabbt lån utan UC för att kunna täcka oförutsägbara utgifter. Kanske bilen gick sönder eller kylskåpet slutade att fungera.

När det gäller sådana mindre lån finns det självklart en uppsjö av olika låneinstitut att välja bland på marknaden. De flesta erbjuder olika typer av lån beroende på vad du behöver.

Vanliga lån vs snabba lån

Du behöver inte ha stor erfarenhet för att kunna leta upp all information du behöver. Du behöver endast veta om några viktiga punkter. Beroende på vad du behöver pengarna till kan det vara intressant att jämföra små snabba krediter för dina behov. Om din budget inte räcker till eller om du behöver pengar till en oförutsägbar utgift finns det både smslån och snabba lån utan kreditupplysningar hos UC som alternativ.

Om du inte har problem med kreditupplysningar kan ett lån hos en “vanlig” bank vara ett bättre alternativ då de ofta ger bättre ränta. Oavsett bör du tänka på följande när du letar efter ett lån:

Lägsta räntan och totalkostnad

Alla låneinstitut lånar dig pengar. Vad som skiljer sig är oftast vilken ränta och andra kostnader som ingår. Det räcker normalt sett inte att bara kolla på räntan för att veta hur mycket ett lån kommer att kosta. Jämför kritiskt alla kostnader men även löptid och andra krav som gör att du kanske väljer något annat. Bara för att det står från 0 kr betyder inte att det är gratis.

Månadskostnad

Månadskostnaden på ett lån är inte allt du behöver veta. Det är alltid lockande med en låg månadskostnad men allt beror på hur lång löptid dit lån har. Om du har ett lån på 12 månader med en månadskostnad på 100 kr betalar du 1 200 kr totalt. Men en månadskostnad på 50 kr under 36 månader ger genast en kostnad på 1 800 kr.

Krav på låntagaren

Många gånger kan det vara intressant att inte göra en kreditupplysning mot UC. En kreditupplysning hos UC gör att du kanske inte får lånet. Det finns därför många bra alternativ som inte använder sig av UC. De flesta använder sig av Creditsafe eller Bisnode. Kreditupplysningar hos dessa företag kommer inte att vara synliga för andra parter. Därför behöver du inte oroa dig för att det ska påverka t.ex. ett bolån.

Sist men inte minst är att se vilka betyg du kan hitta på respektive låneinstitut från andra personer. Ta det som en tumregel om du är osäker själv.

Låna Snabbt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.