låna pengar snabbt med kronofogden

Låna pengar snabbt med kronofogden

Om man har hamnat i en tråkig sits som har lett till att man har fått en betalningsanmärkning hos kreditupplysningsföretagen så behöver det inte betyda att man inte kan låna pengar eller teckna abonnemang, även om det kan vara betydligt svårare än om man inte hade haft en betalningsanmärkning. Om man behöver ett mikrolån eller ett privatlån så går det att låna pengar snabbt med kronofogden hos vissa långivare som valt att göra en större helhetsbedömning i samband med att de granskar en låneansökan vilket innebär att dessa långivare kan låna ut pengar även om det finns betalningsanmärkningar.

Att låna pengar med kronofogden

Det finns ett flertal långivare som erbjuder exempelvis smslån till personer som har betalningsanmärkningar. Det innebär att man kan låna mellan 1 000 kronor upp till 5 000 kronor, eller mer, fast man har anmärkning hos kreditupplysningsföretagen. När man ansöker om att låna pengar snabbt med kronofogden så kommer långivaren att kontrollera att man inte har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Det betyder att den skuld som man har haft måste vara till fullo betald. Andra saker som kan spela in när en långivare gör en kreditbedömning är antalet betalningsanmärkningar, hur gammal den senaste betalningsanmärkningen är och när skulden som man fick betalningsanmärkning för betalades.

Låna pengar snabbt med betalningsanmärkning

Om man söker runt lite bland de olika långivarna när man vill låna pengar snabbt med kronofogden så kommer man hitta ett flertal långivare som erbjuder lån till personer som har betalningsanmärkning. Villkoren är att man inte har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten och inte heller har några nya pågående ärenden hos Kronofogdemyndigheten. Utöver det så behöver man uppfylla långivarens andra krav på bland annat inkomst.

De långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar brukar ofta vara lite dyrare, vilket beror på att de dels har en mer omfattande kreditprövning och dels att de tar en lite större risk när de lånar ut pengar. De flesta som ansöker om att låna pengar snabbt med kronofogden har fått betalningsanmärkning för att de inte har kunnat betala sin skuld eller för att de slarvat och missat att betala. De har en vilja av att betala men har av olika skäl inte lyckats att göra detta. Det är få personer som med vilja låter skulder gå till Kronofogdemyndigheten, men det finns också personer i denna kategori som vet redan när de lånar att de inte kommer att kunna betala tillbaka lånet. Det är den sistnämnda gruppen som påverkar de andras avgifter hos en långivare som erbjuder personer med betalningsanmärkning lån.

För att undvika kronofogden i framtiden

Att hamna hos Kronofogdemyndigheten kan ske av olika skäl och i de flesta fall beror det på att man har slarvat med betalning på grund av stress eller att man helt enkelt inte har kunnat betala. Men det kan vara bra att veta att det nästan alltid finns lösningar för att slippa hamna hos Kronofogdemyndigheten om man väljer att agera i tid om man inte kan betala. Har man fått ett krav från inkasso så är det dags att agera vilket man kan göra genom att antingen be om anstånd med skulden till ett datum då man vet att man kan betala eller att man lägger upp en avbetalningsplan som man vet att man kan fullfölja. Det kan innebära att man får en lite tuffare ekonomi en tid framöver men man klarar sig undan de dryga avgifterna samtidigt som man slipper att få en betalningsanmärkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.