Låna pengar snabbt utan fast inkomst

Låna pengar snabbt utan fast inkomst

Låna pengar snabbt utan fast inkomst? Idag är det många som arbetar på tillfälliga jobb, säsongsarbete eller är projektanställda vilket innebär att man inte har en fast inkomst som kommer varje månad under hela året. Det gör att det kan vara svårt att visa upp en fast inkomst som uppfyller de krav som gäller när man ansöker om olika lån, som bland annat mikrolån eller smslån. Hos de flesta långivare behöver man ha haft en deklarerad inkomst föregående år som uppfyller de krav på inkomst som långivaren har. Detta beror på att en långivare enbart kan hämta in information om vilken inkomst som förelåg föregående år och inte vilken inkomst som den som ansöker om lån har just nu. I och med det så kan detta betyda att den som arbetar idag och har en fullt tillräcklig inkomst för att låna ändå inte beviljas lån eftersom denne inte har någon deklarerad inkomst för det föregående året.

Låna pengar utan fast inkomst

Är det möjligt att låna pengar utan fast inkomst? Ja, för den som vill låna pengar snabbt utan fast inkomst finns det dock möjligheter att få låna ändå. Vissa långivare har utöver att de hämtar in uppgifter från kreditupplysningsföretag även börjat att inhämta uppgifter direkt från den som ansöker om lån. Det kan handla om aktuella lönespecifikationer, anställningsavtal för projekt eller säsongsarbete, bankkontoutdrag eller andra dokument som påvisar att det finns inkomster som innebär att låntagaren kan återbetala lånet senast på förfallodagen.

Låna pengar utan fast inkomst och betalningsanmärkning

Låna pengar snabbt med låg inkomst

Lätt att få låna pengar snabbt med låg inkomst? Ja, ifall man bara har tillfälliga arbeten så blir inkomsten över ett år ganska låg och då kan man vända sig till långivare där man låna pengar snabbt utan fast inkomst. Vissa har så låga krav som bara 20 000 kronor per år vilket gör det möjligt för personer utan fast inkomst att kunna låna ändå. Det kan också finnas andra skäl till att man har en låg inkomst, exempelvis att man har studerat, varit arbetslös eller varit ute och rest under en större del av föregående år men att man nu i år har en inkomst som uppfyller de krav som långivarna har på inkomst.

Om man inte kan uppvisa en inkomst under föregående år så kan man vända sig till långivare som accepterar att låna ut pengar mot uppvisande av en aktuell lönespecifikation eller annan dokumentation som påvisar att man har en inkomst. Det kan också vara dokumentation som visar att man är berättigad till arbetslöshetsersättning eller sjukersättning. För många långivare är det inte så viktigt var pengarna kommer ifrån utan det viktigaste är att de ser att de kan få tillbaka sina pengar som de lånar ut senast på förfallodagen, vilket även är viktigt för den som lånar så denne inte får ytterligare avgifter att betala eller andra problem som kan leda till betalningsanmärkning.

Hitta långivare när man vill låna snabbt utan fast inkomst

När man behöver låna pengar snabbt utan fast inkomst finns det ett antal långivare som har valt att se till mer än bara de kredituppgifter som de får från kreditupplysningsföretagen, vilket endast innehåller föregående års inkomstuppgifter. Oftast brukar denna information anges på respektive långivares hemsida. Om informationen saknas kan man kontakta en långivare för att höra vilka rutiner de har för sökanden som vill låna pengar snabbt utan fast inkomst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.