Låna pengar snabbt utan inkomst

Låna pengar snabbt utan inkomst

När man behöver låna pengar snabbt utan inkomst, exempelvis när man behöver ett mikrolån eller privatlån, så behöver man kunna påvisa att man har en betalningsförmåga att kunna betala tillbaka lånet på förfallodagen, vilket oftast är 30 dagar från att man fick lånet. Det kan finnas många skäl till att man inte har en inkomst föregående år, vilket endast är de uppgifter som långivaren kan se. Kanske man tog ett sabbatsår för att studera, kanske man fick ett arbete först i år eller man kanske arbetade svart. Oavsett skäl till att man saknade inkomst föregående år så behöver man i alla fall visa upp att man har medel att betala tillbaka pengar senast på lånets förfallodag.

Låna pengar snabbt utan fast arbete

Det finns många olika anställningsformer i Sverige och långt ifrån alla som arbetar har en tillsvidareanställning. Många har projektanställning, säsongsanställning eller arbetar som timanställd vid behov. Detta gör att det ibland kan uppstå en lucka som innebär att all inkomst som man tjänar under exempelvis ett projekt inte redovisas i deklarationen för det föregående året. Det finns långivare som tar hänsyn till att man inte hade någon inkomst föregående år om man kan påvisa att man har någon form av inkomst eller ersättning som innebär att man kan betala tillbaka lånet på förfallodagen ändå. Det kan handla om en färsk lönespecifikation eller annan dokumentation som visar att man kommer att få ersättning eller lön så man kan betala tillbaka lånet. Även om man inte arbetar utan istället är arbetslös, sjukskriven eller pensionär så kan man få låna, då ersättningar vid dessa tillfällen räknas som inkomst. Man kan då sända in dokumentation som visar upp att man är berättigad till arbetslöshetsersättning eller sjukersättning

Låna pengar snabbt som student

Det finns långivare som även accepterar att studenter med bidrag och lån från CSN kan låna pengar snabbt utan inkomst. I dessa fall så behöver man kunna uppvisa dokument som talar om att man får ersättning så att man har möjlighet att kunna återbetala lånet senast på förfallodagen.

Långa pengar med låg inkomst

För den som kanske inte har arbetat hela föregående året men som ändå har kommit upp i en lägre inkomst finns det också möjligheter att låna pengar snabbt med låg inkomst. De flesta långivarna kräver att man har en inkomst på mellan 80 000 kronor upp till 140 000 kronor men det finns även långivare som har så låga krav som endast 20 000 kronor i inkomst. Det innebär att om man bara har arbetat tillfälligt under föregående år men kommer upp i minst 20 000 kronor i samlad inkomst för året så har man ändå möjligheter att kunna få låna pengar snabbt utan inkomst.

De flesta långivare som lånar ut pengar snabbt utgår oftast enbart från föregående års deklarerade uppgifter och den som inte uppnår de krav på inkomst som långivarna har ombeds vanligtvis att återkomma när dennes inkomstuppgifter har uppdaterats, vilket sker en gång per år. Men hos vissa långivare kan man sända in inkomstuppgifter eller annan dokumentation som påvisar att man har en inkomst eller en ersättning som innebär att man kan betala tillbaka lånet senast på förfallodagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.