Låna pengar snabbt utan kreditupplysning

Låna pengar snabbt utan kreditupplysning

Låna pengar snabbt utan kreditupplysning? Nej, det är inte möjligt. När man ansöker om ett lån så behöver långivaren alltid göra en kreditupplysning för att kunna kontrollera att den som ansöker om lån uppfyller långivarens krav på inkomst, ålder, folkbokföringsadress och att det inte finns några betalningsanmärkningar. En sådan kreditupplysning tas automatiskt i samband med att man skickar i sin låneansökan, vilket är en förutsättning för att man direkt ska kunna få ett preliminärt lånebesked på skärmen. När man bedriver utlåningsverksamhet så finns det regler som långivaren måste följa och som kräver att långivaren alltid ska gör en korrekt och komplett kreditprövning av den som ansöker om lån. Därför går det inte att låna pengar snabbt utan kreditupplysning.

Låna pengar utan kreditupplysning

Låna pengar utan kreditupplysning? När man talar om att låna pengar snabbt utan kreditupplysning så är de flesta oroliga för att det ska synas att någon har tagit en kreditupplysning på en vid ett senare tillfälle då det kan påverka ens möjligheter att ansöka om nya lån i framtiden. De som är oroliga för att bli registrerade i samband med att långivaren begär ett kreditupplysningsutdrag undviker vanligtvis att ansöka om lån hos långivare som tar kreditupplysning hos företaget UC, Upplysningscentralen UC AB. Hos UC så registreras alla kreditupplysningar som begärs ut av olika långivare och andra företag som ger krediter vilket senare kan ses av de som gör en framtida kreditupplysning hos företaget UC.

När man vill låna pengar snabbt utan kreditupplysning från UC

Många långivare är idag medvetna om att det kan uppstå problem eller skapa oro hos den som ansöker om lån om man använder kreditupplysningar från UC. Därför har många långivare valt att använda sig av andra privata alternativ som Bisnode och Creditsafe, som levererar exakt samma information som behövs för att kunna göra en bra kreditbedömning när det gäller korta krediter. Ingen av de mindre privata kreditupplysningsföretagen registrerar att någon har begärt ut en kreditupplysning vilket innebär att ingen kan få reda på att någon annan har begärt ut en kreditupplysning på en person som ansökt om ett lån, förutom låntagaren själv som får en kopia på kreditupplysningen. Så vill man låna pengar snabbt utan kreditupplysning från UC så finns det många långivare som erbjuder bland annat mikrolån och privatlån och som använder sig av andra kreditupplysningsföretag för sina kreditbedömningar så man kan låna pengar snabbt utan uc.

Varför man bör undvika kreditupplysning från UC

UC, Upplysningscentralen UC AB, är ett av de äldsta kreditupplysningsföretagen i Sverige och grundades av storbankerna. UC sammanställer information om varje persons ekonomi och redovisar sedan detta tillsammans med annan information som bland annat statistik. Denna bedömning ligger sedan till grund för bankers och finansbolags handläggning av låneansökningar. UC tillhandahåller främst kreditmodeller som är anpassade för långa krediter, som löper under flera år, vilket kan vara missvisande för korta krediter som bara löper på 30 dagar. Om man har sökt ett flertal lån så kommer varje kreditupplysning som företagen begär ut hos UC att registreras och kunna ses av framtida långivare, vilket kan ligga till last för att kunna få framtida lån eller innebära svårigheter när man ska teckna nya abonnemang. En annan orsak att välja bort kreditgivare som använder UC är att UC har tuffare kreditbedömningsmodeller än andra kreditupplysningsföretag, som erbjuder kreditbedömningsmodeller för korta krediter, vilket gör att personer som skulle klarat en kreditprövning hos ett privat kreditupplysningsföretag kan bli nekade genom den kreditprövning som UC gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.