Låna pengar snabbt utan säkerhet

Låna pengar utan säkerhet svar direkt

Låna pengar snabbt utan säkerhet är ganska vanligt. Lån utan säkerhet är ett bra lånealternativ för den som vill låna ett mindre eller store belopp snabbt när man är I behov av kontanter. Ett lån utan säkerhet är ett lån som man kan låna utan att behöva lämna någon pant för lånet, som exempelvis lagfart för ett hus. Om man behöver ta ett mindre lån utan säkerhet, som exempelvis ett mikrolån eller ett smslån så behöver man inte ha någon säkerhet för lånet. Det är ens personliga ekonomi som är underlag för låneansökan istället och den talar om ifall man har möjlighet att betala tillbaka det belopp som man har lånat på den kredittid som man har fått.

När man tar ett lån utan säkerhet så har långivaren ingen möjlighet att kräva in någon egendom vid utebliven betalning, då man inte har någon egendom som pant för lånet. Istället behöver långivaren då kräva in pengarna genom först inkasso och därefter Kronofogdemyndigheter, som då i sin tur kan göra utmätning på lön eller egendom.

Det betyder att om man inte kan betala tillbaka sitt lån och inte heller kan eller vill göra upp om en avbetalningsplan så riskerar man att få en betalningsanmärkning hos kreditupplysningsföretagen, vilket framöver innebär att ens personliga ekonomi inte ensam räcker som underlag för att få ett lån utan säkerhet. Om man hade haft säkerhet för lånet så hade långivaren istället löst in säkerheten för att betala låneskulden och då slipper man ofta trassel med sin personliga ekonomi.

Större lån utan säkerhet

Om man hamnar i en situation där man behöver ett större lån utan säkerhet, exempelvis om man planerar att köpa en bil, renovera sitt hus eller göra något annat för pengarna, finns det flera företag som erbjuder något som kallas för blancolån och privatlån. Man kan idag låna mellan 10 000 kronor upp till 400 000 kronor hos ett flertal finansbolag, utan att man behöver lämna någon säkerhet för lånet. Istället för säkerhet för lånet så gör långivaren en kreditbedömning som bygger på låntagarens inkomst, tidigare kredithistorik och en sammanställning av låntagarens boendekostnader och andra levnadskostnader och fasta utgifter, som exempelvis andra lån som låntagaren har. Efter en samlad bedömning av inhämtade uppgifter och av uppgifter som den som ansöker om lån själv har lämnat kan långivaren bedöma om det finns möjligheter att ge ett lån utan säkerhet på det belopp och med den kredittid som låntagaren önskar.

Ibland kanske inkomst eller andra uppgifter som framkommit göra att man inte kan få låna det belopp som man önskar och då kan man bli erbjuden ett lägre lån utan säkerhet. Man kan även använda sig av en medsökande, exempelvis sin partner, vilket gör att långivaren gör bedömning utifrån det ekonomiska underlag som de båda sökanden har tillsammans. Då kan det bli lättare att få ett lån utan säkerhet på ett högre belopp.

Att tänka på när man vill låna pengar snabbt utan säkerhet

Ifall man vill låna pengar snabbt utan säkerhet så finns en viktig man inte får glömma, nämligen att ett lån utan säkerhet alltid innebär att man själv går i borgen för den personliga skulden därför bör man aldrig låna ett större belopp än vad man säkert vet att man klarar av att betala tillbaka. Skulle man av något skäl inte klara av att betala tillbaka lånet enligt den överenskomna planen finns en risk att långivaren kommer att driva in lånet genom Kronofogdemyndigheten. Det innebär också att man får en betalningsanmärkning som kan påverka ens ekonomiska möjligheter för flera år framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.